Στατιστικά

Το εργαστήριο


Το πρώτο εργαστήριο ήταν το υπόγειο του σπιτιού του, εργαζόταν ώρες δίπλα σε έναν καυστήρα πετρελαίου. Εκεί το 1994 κατασκευάστηκε το πρώτο όργανο του Ανδρέα που ήταν ένας μπαγλαμάς με σκάφος από κέλυφος του φρούτου της καρύδας. Αργότερα με την βοήθεια του πατέρα του και άλλον φίλων οργανοποιών ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του στην μαγική αυτή τέχνη. 

Το πρώτο επίσημο εργαστήριο ήταν το 2008 όχι στην Θεσσαλονίκη αλλά στο χωριό Καστρί Θεσπρωτίας όπου ο Ανδρέας βρέθηκε για οικογενειακούς λόγους. Εκεί συνέχισε να αναπτύσσει την τέχνη της καλλιτεχνικής οργανοποιείας σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορεί να κατασκευάζει όλα τα μέρη των οργάνων ο ίδιος χωρίς να τα αγοράζει  όπως σκάφες, φιγούρες και άλλα.

Το 2010 ο Ανδρέας επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και το εργαστήριο μεταφέρθηκε στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης μέχρι το 2017. Το πολύ πράσινο και ο βουνίσιος αέρας βοήθησαν πολύ στην έμπνευση και στη δημιουργικότητα του. 

Από τον Φεβρουάριο όμως του 2017 το εργαστήριο έγινε ακόμη πιο προσβάσιμο στο ευρύ κοινό. Αυτή τη φορα μεταφέρθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πίσω από την εκκλησία  της Αγ. Σοφίας. Εκεί, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο από τον ίδιον χώρο κάποιος μπορεί να δει και να ακούσει έτοιμα όργανα ή να παραγγείλει το όργανο που καλύπτει τις δικές του ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις. 

Από τότε έως σήμερα αλλά και στο απώτερο μέλλον, θα συνεχίζει την μαγική αυτή περιπλάνηση για την αναζήτηση του γνήσιου, φυσικού, ευγενικού, και πραγματικά τέλειου ήχου…. 

Φωτογραφίες των εργαστηρίων από το 2008 μεχρι σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΦΥΛΛΑΔΙΟ